Борис Джонсън: Със завръщането си Тръмп няма да изостави Украйна

Бившият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън подкрепи Доналд Тръмп за следващия президент на Съединените щати, твърдейки, че бившият американски лидер може да е „това, от което светът има нужда“ в момента – стига Тръмп да подкрепя Украйна във войната й срещу Русия.

Всички трябва да пораснем и да свикнем с перспективата“, пише бившият британски лидер в петък в седмичната си колона в Daily Mail . „Ако постъпи правилно и подкрепи украинците – а аз вярвам, че ще го направи – президентството на Тръмп може да бъде голяма победа за света.“

Земята се нуждае от лидер, „чиято готовност да използва сила и непредсказуемост са основен възпиращ фактор за враговете на Запада“, който е „ентусиазиран привърженик на свободните пазари и капитализма“ и който се интересува от „подходящо споразумение за свободна търговия с Обединеното кралство“.

А Тръмп е „вашият човек“, каза Джонсън.

В своята колона Джонсън пише още, че Тръмп е първият президент на САЩ, който се е застъпил за Украйна, давайки им „онези противотанкови оръжия Javelin“ през 2018 г., които бяха „толкова ценни“ в битката за Киев.

Така че каквото и да казват сега за президента Тръмп, не мога да повярвам, че той ще иска да остане в историята като президент, който е изоставил страната, на която вече е помогнал да е свободна„, пише Джонсън.

„Така че на всички мои високопоставени приятели против Тръмп казвам, успокойте се, хора“, добавя той. „Колкото повече се пените и нервирате, толкова по-решителни ще бъдат поддръжниците му – и победата на Тръмп ще продължи да мигрира от възможност към вероятност към закована сигурност.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!