Индия увеличава рекордно вноса на въглища от Русия с над 60%

Влакова композиция транспортираща въглища

Индия се има нужда от голямо увеличаване на доставките на въглища от Русия. Това става ясно от думите на  генералният консул на Индия в Санкт Петербург в интервю за IAA PortNews в кулоарите на сесията на Санкт Петербургския международен газов форум („Перспективи за руско-азиатско сътрудничество в областта на газа). , LNG, транспорт с водород и газ“).

Индийският представител подчертава възможността за доставки по международния транспортен коридор Север-Юг през Астрахан и Иран, като се използват мултимодални логистични решения.

Сега работим в тясно сътрудничество по логистиката. В момента това е доста скъпо, но съм уверен, че тази задача ще бъде решена, тъй като Русия е наш дългогодишен и надежден партньор и ние планираме да развиваме нашите отношения“, каза г-н Кумар Гаурав, цитиран от медиите.

Според няколко оценки на анализатори износът на металургични въглища от Русия се очаква да нарасне с 63% до 2030 г. и със 122% до 2050 г. (базов сценарий). Най-перспективната посока за износ е Индия.

Източник: en.portnews.ru

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!