След вътрешния си министър, Сунак смени и външния. За нов назначи бивш премиер на Англия

Камерън

Бившият британски премиер Дейвид Камерън беше назначен за нов ръководител на Министерството на външните работи (МВнР) на страната. Това съобщи вестник Телеграф в понеделник, 13 ноември .

Кабинетът на министър-председателя в социалната мрежа X (бивш Twitter) също обяви, че бившият британски външен министър Джеймс Клевърли ще стане вътрешен министър.

КритичноБГ припомня, че Камерън се оттегли от политиката, след като свика референдума за Брекзит през 2016 г., на който британците изненадващо гласуваха за това страната им да излезе от Европейския съюз.

Риши Сунак, премиер на Великобритания

По-рано през деня премиерът Риши Сунак освободи министъра на вътрешните работи Суела Браверман. Това решение беше взето, след като тя публикува статия, критикуваща действията на полицията по време на протести в подкрепа на Палестина.

Sky News отбеляза, че Сунак планира да обяви промени в кабинета.

На 11 ноември, вестник The Guardian съобщи, че около 300 хиляди души са присъствали на пропалестинска демонстрация в Лондон с искане за прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаване на анклава. Полицията съобщи за ареста на 92 крайнодесни активисти.

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!