Лари Джонсън категоричен, защо MI6 избира заместник на „малкия комик Зеленски“

Британските разузнавателни служби избраха главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни да замени сегашния президент на страната Владимир Зеленски.

Това заяви бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън в неделя, 12 ноември, в интервю за канала Dialogue works в YouTube .

Британското разузнаване разбира, че малкият комик Зеленски вече не е полезен и че имат нужда от някой като Залужни, който да играе по-значима роля“, каза експертът.

Освен това той отбеляза, че те са решили да намерят заместник на украинския лидер, тъй като военният конфликт с Русия се оказа провал за чуждите разузнавателни служби, а Зеленски отказва да влезе в преговори с Москва. Те се надяват, че Залужни ще направи компромис, добавя Gazeta.Ru .

Те дават на Зеленски да разбере, че времето му е изтекло“, подчерта бившият агент на ЦРУ.

Хората в Украйна вече мислят да сменят Зеленски със Залужни. Така по-рано същия ден генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Дмитрий Марченко се изказа в полза на номинацията на главнокомандващия за поста президент. В разговор с водещата Янина Соколова той също изрази желание да работи с него в един екип.

Подобни изявления идват на фона на признанието на Залужни на 1 ноември, че украинските войски не могат да постигнат пробив, тъй като конфликтът е в задънена улица. Продължаването на военните действия крие големи рискове за украинските въоръжени сили, каза той.

Неговите изявления бяха критикувани от Зеленски, което се смяташе за показател за разцепление между военното и цивилното ръководство на страната. Както отбеляза Игор Жовква, заместник-началник на кабинета на президента на Украйна, изявлението на Залужни е неуместно и предизвиква паника сред ръководството на западните страни .

На свой ред официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е крайно време украинската власт да разбере, че е абсурдно дори да се говори за перспективите за победа на Киев на бойното поле .

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!