Кадиров за овладяване на участници в бунт: Три изстрела във въздуха, четвъртият в челото!

На среща със служители на Министерството на вътрешните работи и руската национална гвардия ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че жителите на региона, които искат да започнат безредици, ще бъдат незабавно спирани с оръжие или задържани. Изявлението му беше публикувано в канала на чеченския лидер в Telegram, пише Фокус.

Ако дори един човек тръгне на несанкционирани бунтове, ще го задържим и затворим. Или произведете три предупредителни изстрела във въздуха и след това, ако лицето не спазва закона, произведете четвъртия изстрел в челото. Те повече няма да излязат“, заяви ръководителят на Чечня.

Според Кадиров бунтовниците в Дагестан „са навредили сами на себе си“, като са разрушили летището в Махачкала. Служителят смята, че младите хора трябва да се консултират с по-старото поколение, преди да се решат на подобни действия.

Ако има такъв хъс и желание за разправа с врага, само го приветствам! Но трябва да се насочи в правилната посока – към Украйна. Това там са същите сили, истинските сатанисти, фашисти и слуги на Иблис, които подкрепят убийството на палестинци“, добави Кадиров.

След съвещанието Кадиров направи изводи, който сподели в канала си в Telegram. Той подчерта, че „израелският режим извърши истински масов терор срещу цивилни“. Според Кадиров обаче ситуацията не може да бъде подкопана отвътре в Русия.

„… Не можете да провеждате митинги, да разрушавате летища в търсене на хора от еврейска националност и да призовавате към насилие. Ние трябва да бъдем над всичко това и да поддържаме реда в нашата земя. Подобни действия са неприемливи във всеки случай и ще бъдат потушавани много сурово“, написа ръководителят на Чечня.

Кадиров добави, че в нощта на 29 срещу 30 октомври в региона е пресечен опит за провокация, подобна на тази в Дагестан.

Вечерта на 29 октомври полет от Тел Авив кацна в Махачкала. Местните жители, след като научиха, че бежанци от Израел пристигат в района, се събраха близо до летището. Тълпата спира колите, напускащи летището и проверява паспортите на пътниците, след което успяват да влязат вътре, както ви информира КритичноБГ. Разгневени местни жители пометеха охраната, те не обърнаха внимание на призивите на полицията. Първо тълпата претърси летището, включително служебните помещения, а след това бунтовниците изтичаха на пистата, където беше самолетът, пристигащ от Тел Авив, припомни Фокус.

Пилотът на самолета помоли пътниците да не напускат самолета и да не се опитват да отворят вратите.

Според регионалното министерство на здравеопазването в резултат на инцидента са ранени над 20 души. Те са в средно до изключително тежко състояние. Ранени са както служители на реда, така и цивилни. Хората, които са получили леки наранявания, също са отишли ​​в болница и ще продължат лечението си у дома.

Руският президент Владимир Путин смята, че погромът на летището е организиран от украинските и западните разузнавателни служби. Той говори за това по време на извънредна среща с ръководството на правоприлагащите органи и членове на правителството относно безредиците в Дагестан.

Източник: Фокус

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!