Politico: Служител на Държавния департамент хвърли оставка, заради „разрушителните“ решения на САЩ

Джош Пол, служител в Бюрото по политически и военни въпроси на Държавния департамент на САЩ, подаде оставка, поради разрушителните решения на американските власти във войната на Израел срещу Хамас, съобщи Politico .

Не мога да работя в подкрепа на редица важни политически решения, в това число прехвърлянето на повече оръжия към едната страна на конфликта, които според мен са късогледи, разрушителни, несправедливи и противоречащи на ценностите, които публично подкрепяме“, казва служителят.

Пол отбеляза, че по време на 11-те си години служба в Държавния департамент на САЩ са направили „много морални компромиси“, но сега е решил да подаде оставка поради продължаването на американската политика за увеличаване на доставките на оръжие за Израел.

Той подчерта, че решенията на настоящата администрация на президента на САЩ Джо Байдън и по-голямата част от Конгреса са импулсивна реакция, основана на „пристрастия и политическа изгода“.

По-рано американският лидер, по време на посещение в Израел, каза, че тази седмица ще поиска безпрецедентен пакет помощ за страната от Конгреса на САЩ. Байдън подчерта, че Вашингтон възнамерява да осигури системата за противовъздушна отбрана Iron Dome с всичко необходимо.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!