Jerusalem post: Израелците виняват правителството и Нетаняху за клането на Хамас

Бенямин Нетаняху (в средата), премиер на Израел

Израелците обвиняват правителството за клането на Хамас и казват, че Нетаняху трябва да подаде оставка – проучване, пише Jerusalem post

Преобладаващо мнозинство от 86% от анкетираните, включително 79% от поддръжниците на коалицията, са казали, че изненадващата атака от Газа е провал на ръководството на страната.

Четирима от всеки пет анкетирани смятат, че правителството и министър-председателят Бенямин Нетаняху са виновни за масовото проникване на терористите от Хамас в Израел и последвалото клане, сочи ново проучване на Центъра „Диалог“, публикувано в четвъртък.

Преобладаващото мнозинство – 86% от анкетираните, включително 79% от поддръжниците на коалицията, са казали, че изненадващата атака от Газа е провал на ръководството на страната.

Освен това почти всички анкетирани (94%) смятат, че правителството трябва да понесе известна отговорност за липсата на готовност за сигурност на (стараната), довела до нападението, а над 75% са на мнение, че правителството носи по-голямата част от отговорността.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!