Лари Джонсън: Засмях се на думите на Лойд Остин, че САЩ може да се бият на два фронта. Дори на един не успяваме – в Украйна

Вашингтон няма да се справи с необходимостта от едновременно предоставяне на военна помощ на Украйна и Израел. А именно Израел, който вероятно ще излезе на преден план. Това мнение изрази бившият анализатор на Централното разузнавателно управление Лари Джонсън в подкаста в YouTube Judging Freedom.

Лойд Остин, ръководител на Пентагона

„Засмях се на изявлението на [шефа на Пентагона Лойд] Остин, че можем да се бием на два фронта. Дори не можем да се справим с един фронт в Украйна. Те не могат да доставят на Украйна 155-милиметрови боеприпаси. Оръжията, които могат да бъдат доставени на Украйна, не съществуват и не може да бъде произведен в близко бъдеще“, каза той.

Джонсън обясни, че Израел се е преместил най-отпред от опашката за военна помощ, тъй като произраелското лоби в САЩ е много по-силно от проукраинското.

По-рано Остин на съвместна пресконференция с израелския си колега Йоав Галант каза, че американското правителство ще продължи да подкрепя Израел „точно както подкрепя Украйна“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!