От „Х“ изтриват „десетки хиляди“ публикации, свързани с Хамас, заради… дезинформация

X казва, че е премахнал „десетки хиляди“ публикации, свързани с Хамас, пише RMX.

От социалната мрежа X са премахнати стотици „акаунти, свързани с Хамас“ и са предприети действия за премахване или маркиране на десетки хиляди публикации след атаката срещу Израел, заяви главният изпълнителен директор на портала, известен преди като Twitter, Линда Якарино.

„Днес отговорихме на писмото на Европейската комисия, което иска актуална информация за това как реагираме на този конфликт. Нашата работа продължава“, написа Якарино в сряда в писмо до Тиери Бретон, европейски комисар по вътрешния пазар, публикувано на X.

Европейският съюз заплаши да блокира платформата и да я удари с огромни глоби заради предполагаема „дезинформация“. Собственикът на платформата, Илон Мъск, отговори, като поиска ЕС да предостави конкретни примери, за да подкрепи своите твърдения.

Бретон отправи публично предупреждение към Мъск, твърдейки, че платформата не е предприела действия срещу незаконното съдържание, свързано с терористичната атака на Хамас срещу Израел в събота. Бретон даде на Мъск 24 часа за отговор.

ЕС наложи нов режим на цензура съгласно Закона за цифровите услуги, който влезе в сила през август тази година. Той дава широка свобода на действие на Брюксел да цензурира големите социални мрежи.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!