Fox News: Стана лесно за терористите да влязат в САЩ

Терористите могат лесно да влязат в Съединените щати поради мигрантската криза на южната граница с Мексико. Това каза водещата от Fox News Лора Инграхам.

„Сега, 22 години след 11 септември, терористите не трябва да се тревожат за дълги визови процедури или проверки на миналото. Те трябва само да прекосят Рио Гранде (реката на границата между САЩ и Мексико – бел.ред.)“, подчерта Инграм.

Тя отбеляза, че на южната граница на страната граничарите вече са спрели 160 души, чиито имена са включени в списъка на терористите.

Според Инграхам преди терористичните атаки от 11 септември САЩ не са мислили много за това кой ще бъде допуснат в Америка. Тя подчерта, че няма контрол по отношение на визите в страната. По-специално, според Инграхам, дори ако влизащите в страната са получили визи, никой не е гарантирал, че са напуснали навреме и са били в страната по правилните причини.

По-рано, на 8 октомври, колумнист на Fox New нарече отворената граница на САЩ с Мексико и факта, че властите на страната не решават проблема с мексиканските мигранти, опасен риск.

Предприемачът Илон Мъск също посочи на 29 септември, че американските политици се фокусират твърде много върху Украйна, докато не решават проблема в южната част на собствената си страна на границата с Мексико

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!