Бойци на Хамас освободиха израелска жена с двете ѝ деца

Бойното крило на ислямското движение Хамас – „Бригадите Изз ад-Дин ал-Касам“ – обяви освобождаването на израелска заложничка. Това бе съобщено от катарската телевизионна станция Al Jazeera.

Жена с дете на около 5-6 години и друго на ръце и била отведена до бариерната ограда и редиците бодлива тел от боец на Хамас, който я оставя сама на неутралната ивица.

Представител на говорителя на Израелските сили за отбрана нарече освобождаването на заложничката с двете деца неумел опит да се промени имиджът на радикалното движение Хамас.

Според Al Jazeera, роднините на пленените израелци остро критикуват министър-председателя на страната Бенямин Нетаняху. „Нашите близки са в ръцете на Хамас от 5 дни, но съдбата им не интересува правителството, което продължава войната. Страдаме от несигурност, защото всеки удар по Газа може да доведе до смъртта им“, се казва в изявлението.

Най-малко 130 израелци вероятно са държани като заложници от бойците. Те бяха взети в плен на 7 октомври, когато палестински диверсионни екипи проникнаха в еврейски селища на границата с Ивицата Газа.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!