Newsweek: Войната в Израел ще бъде най-тежката криза за Байдън преди изборите

Въоръженият конфликт между Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) и палестинското движение Хамас е катастрофа за американския президент Джо Байдън преди президентските избори през ноември 2024 г., пише списание Newsweek.

Както подчертава авторът на материала Даниел Буш, Вашингтон може да бъде въвлечен в потенциална регионална война, която ще „погълне“ Белия дом за доста дълго време.

„Това ще бъде най-тежката външнополитическа криза за Байдън, при това в самото началото на кампанията му“, пише изданието.

Ако конфликтът продължи да ескалира, САЩ ще се сблъскат с по-високи разходи, казва журналистът. Той добави, че ескалацията в Близкия Изток е сериозно политическо предизвикателство за американския президент.

Колумнистът обяснява, че Белият дом не е бил подготвен за ескалацията на палестинско-израелския конфликт. Ситуацията в Израел е „досадна“ за американското ръководство, защото отклонява вниманието на Вашингтон от събитията в Украйна и конфронтацията с Корейската народно-демократична република, заключава авторът.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!