Пожар бушува до летище Лутън. Спрени са всички полети

Летище Лутън е затворено, след като огромен пожар обхвана многоетажния паркинг разположен в близост, който доведе до срутването му и наложи спирането на всички полети, предаде ББС.

Кадри, публикувани в социалните медии, показват пламъци и дим, които излизат от последния етаж на паркинга, както и звуци от силни експлозии и аларми на автомобили. Пожарната и спасителната служба на Бедфордшир заяви, че конструкцията е претърпяла „значителен структурен срив“.

В изявление, публикувано рано сутринта в сряда, летището посъветва хората да не пътуват до аерогарата.

„Безопасността на нашите пътници и служители остава наш основен приоритет. Поради това взехме решение да преустановим всички полети до обяд в сряда, 11 октомври“, заявиха от летището.

Службата за бърза помощ на Източна Англия съобщи, че един гражданин и шестима пожарникари са пострадали от вдишване на дим.

В изявление от 3 ч. сутринта в сряда летището заяви: „Службите за спешна помощ продължават да реагират в резултат на значителен пожар в паркинга на Терминал 2, който е довел до частично структурно разрушаване.“

41-годишният Ръсел Тейлър е пристигнал на летището с полет от Единбург. Той разказва пред новинарската агенция PA: „Малко след 21:00 ч. на горния етаж на паркинга имаше няколко пожарни коли и горящ автомобил. Няколко минути по-късно по-голямата част от горния етаж беше запалена, алармите на автомобилите се включиха и имаше силни експлозии от пламналите коли. Бързината, с която се разрази пожарът, беше невероятна.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!