Ракета в Газа удари линейка и уби двама души

Министерството на здравеопазването в Газа съобщава, че в ранните часове на 11 октомври двама души са загинали, а други двама парамедици са били ранени в резултат на удар, нанесен на линейка в град Газа.

Според министерството, служителите на спешна помощ са се опитвали да евакуират хора, които са били ранени след по-ранно въздушно нападение, засегнало кулата Ал-Карама в квартал Карама на град Газа.

В продължение на години палестинците обвиняват израелските сили, че многократно са нанасяли удари по цивилни граждани в Газа, включително по ранени, които са транспортирани до болници. Регистрирани са и няколко случая на блокиране на достъпа на линейки до тежко ранени палестинци.

Междувременно от дружеството, което доставя електричество на Газа, съобщиха, че може да спре работа „в рамките на часове“, тъй като „горивото е на привършване“. Това се казва в изявление на властите в обсадения палестински анклав, в който живеят над 2 милиона души.

В Газа се наблюдава широко разпространено прекъсване на електрозахранването поради непрестанните бомбардировки на израелските сили след атаките на Хамас през изминалите събота и неделя, а болниците и убежищата в анклава вече са принудени да работят без ток.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!