Лари Джонсън: Вече никой не се интересува, какво правят в Украйна. Зеленски се облече в черно

Володимир Зеленски се страхува да не загуби военната подкрепа на западните държави заради военния конфликт в Израел. Това заяви бившият офицер от ЦРУ на САЩ Лари Джонсън в ефира на канала в YouTube Judging Freedom.

„Вижда се колко е уплашен и нервен. Той свали костюма си на Че Гевара – Фидел Кастро, така че вече не се появява в зелено каки, сега е изцяло в черно. Самият факт на смяната на дрехите показва, че е притеснен, защото осъзнава какво го очаква“, посочва той.

Володимир Зеленски

Според Джонсън западните съюзници ще пренасочат вниманието си от Украйна към Израел. Освен това той отбеляза, че чуждестранните медии вече са започнали да обръщат по-малко внимание на Киев.

Вече почти никой не съобщава и не обсъжда какво правят там„, казва бившият служител на ЦРУ.

В същия ден стана ясно, че американският сенатор Джош Хоули от Мисури е предложил да изпрати на Израел военна помощ, предназначена за Украйна. Той също така призова президента на САЩ Джо Байдън да работи денонощно за освобождаването на американските заложници, взети в Израел.

По-рано, на 10 октомври, телевизионният канал NBC съобщи, че Вашингтон обмисля да обвърже предоставянето на помощ за Израел и Украйна в един законопроект. В същото време един от събеседниците отбеляза, че подкрепата на Украйна няма да се отрази на помощта за Израел, тъй като Киев и Тел Авив разполагат с различни системи за противовъздушна отбрана и не се конкурират за един и същи вид военна подкрепа.

На 9 октомври стана ясно, че САЩ са започнали да предоставят военна помощ на Израел и ще обявят допълнителни средства през следващите дни.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!