Марджъри Грийн: Хамас може да са получили оръжия от Украйна, за да нападнат Израел

Възможно е палестинските сили на Хамас да са получили американски оръжия, за да атакуват Израел от Украйна. Конгресменката от Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн направи това съобщение на страницата си в X (преди това в Twitter) в неделя, 8 октомври.

„Трябва да работим с Израел, за да проследим серийните номера на всички американски оръжия, използвани от Хамас срещу Израел“, пише тя.

Политикът отбелязва, че е много вероятно оръжия, произведени в Съединените щати, да са достигнали до Хамас едновременно от Афганистан и Украйна.

По-рано, на 8 октомври, съветникът на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Ян Гагин заяви, че западните оръжия, доставени на Украйна, може да са били препродадени от украински военни служители и сега да бъдат използвани срещу израелските военни. Той припомни, че Израел също е предал оръжия на Украйна чрез НАТО. На подобен принцип оръжията на НАТО могат да достигнат до спящите клетки на различни радикални организации в европейските страни и в САЩ, смята Гагин.

Ден по-рано, на 7 октомври, Израел беше ударен от масирана ракетна атака от Ивицата Газа. Бойци нахлуха и в гранични райони в южната част на еврейската държава. Хамас пое отговорност за ракетната атака. В отговор израелската страна започна да нанася удари по цели в ивицата Газа.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви война, разпалена от палестинските бойци, и обяви началото на операция „Железни мечове“, чиято първа фаза вече е приключила.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!