Маккарти се противопостави на нови 6 млрд. долара помощ за Украйна

На 26 септември председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти се противопостави на включването на разпоредба за отпускане на около 6 млрд. долара помощ за Украйна в инициативата за удължаване на финансирането на федералното правителство на страната, съобщава The Hill.

„Мисля че са обърнали приоритетите си, ако смятат, че трябва да се съсредоточат върху Украйна, а не върху южната граница“, заяви той на пресконференция.

Маккарти заяви, че според него движенията за включване на разпоредба в инициативата за отпускане на средства в помощ на Киев са погрешни. Той заяви, че по-рано е бил в редица американски щати, които са претърпели сериозни щети вследствие на различни природни бедствия и катастрофи. Според него местното население се нуждае от помощ. В същото време сенаторите поставят нуждите на Украйна пред тези на американците.

„Защо да не можем да се справим с границата и с извънредните ситуации у нас? Защо Украйна е с по-висок приоритет от това, което се случва на границата?“, попита Маккарти, визирайки отпускането на средства и помощи на Киев.

„Ройтерс“, позовавайки се на свой източник, съобщи, че законодателите в американския Сенат са изготвили инициатива за удължаване на финансирането на американското правителство до 17 ноември, с която ще бъдат отпуснати около 6 млрд. долара в помощ на Украйна. В същото време Белият дом по-рано поиска около 24 млрд. долара за подпомагане на Киев.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!