Борисов без да се шегува: Хекимян може да победи на първи тур

Мисля, че Хекимян може да победи на първи тур. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента с абсолютно сериозен тон и без намек за дружеска шега по повод издигнатия за кандидат за кмет ГЕРБ-СДС за София Антон Хекмиян.

Борисов отхвърли спекулацията, че има договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ София да бъде подарена. Според него в лицето на Антон Хекимян софиянци получават възможността да гласуват за човек, който е готов да поеме отговорност.

„Мисля, че софиянци имат възможност да избират между един много ведър, много чист, много умен и интелигентен човек, който забележете, ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран, защото срастването на Държавна сигурност, властта и парите за мен е много опасно“, каза той.

Борисов отхвърли и тезата, че редакционната политика на bTV e била организирана спрямо интересите на ГЕРБ: „Ако някой е работил, толкова срещу ГЕРБ, колкото тези телевизии… Да ви припомня протестите, които господин Божков каза, че управлявал и финансирал, кой беше водещият отпред с микрофоните, кой чакаше да дойдат живите включвания, за да се съберат за тях. Айде, стига„.

Лидерът на ГЕРБ е оптимист за резултатите на партията на вота в София: „Аз мисля, че ние ще се справим много добре и е факт това. Няма да подаряваме на никого нищо. С такава кандидатура, с широка периферия, мисля, че ГЕРБ има реални шансове. Със строга партийна кандидатура мисля, че щяхме да се ограничим в твърдото ядро„, категоричен бе той.

Източник: Фокус

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!