Отрязаха Зеленски да говори пред Конгреса на САЩ

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин Маккарти отказа на украинския президент Володимир Зеленски да направи обръщение към Конгреса заради натоварения и натоварен график на законодателите, съобщи NBC News на 21 септември.

„Няма достатъчно време за обръщение към Конгреса, като се има предвид натовареността на законодателите“, каза Маккарти.

Конгресменът припомни, че Зеленски вече е говорил пред Конгреса в края на 2022 г. Председател на Камарата на представителите по това време е Нанси Пелоси, член на Демократическата партия.

По-рано през деня американските медии съобщиха, че отношението на конгресмените към Зеленски се е променило на фона на провала на ВСУ. Отбелязва се, че след неуспеха на офанзивата на украинските въоръжени сили (ВСУ) американските политици донякъде са намалили оптимизма си по отношение на финансирането на Украйна.

Предишния ден американският журналист Джаксън Хинкъл заяви, че Зеленски го чака „брутален финал“. Той заяви, че украинската контраофанзива е самоубийствена мисия, тъй като Украйна понася тежки загуби. Той изрази мнение, че украинците трябва да протестират срещу действията на сегашното правителство.

По-рано, на 19 септември, Кевин Маккарти заяви, че няма да гарантира на Зеленски ново финансиране, но ще поиска отчетност за вече предоставената помощ от САЩ.

На 15 септември съветникът по националната сигурност на американския лидер Джейк Съливан заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън планира да се срещне с Владимир Зеленски на 21 септември във Вашингтон.

Специалната операция за защита на Донбас, чието начало бе обявено от руския президент Владимир Путин на 24 февруари миналата година, продължава. Решението е взето на фона на влошаване на ситуацията в региона поради обстрел от страна на украинските военни.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!