Lockheed Martin откри военен завод в Полша

Lockheed Martin откри втория си по големина завод в света в Полша. Това заяви Джонатан Хойл, вицепрезидент на американската военно-промишлна компания в Европа.

Заводът в Миелце е вторият по големина производствен център на Lockheed Martin в света. Единственият по-голям завод остава производството в централата ни в Грийнвил в САЩ„, заяви заестник директорът на концерна пред полската информационна агенция ПАП.

Той заяви, че цялостното разпределение на производствените мощности е позволила на Lockheed Martin да „удвои производството на ракетните установки за залпов огън HIMARS и преносима противотанкова ракетна система Javelin“.

Според Джонатан Хойл организирането на „алтернативни източници на производство“ се дължи не само на промените в геополитическата ситуация и интересите на концерна в европейския регион, но и на факта, че пандемията е показала, че централизирането на производството е свързано с висок пазарен риск.

Системите HIMARS, които произвеждаме, се превърнаха в ключово оборудване за повечето армии на НАТО. Те служат като възпиращ фактор, а ако възникне ситуация, в която трябва да бъдат използвани, те дават възможност за нанасяне на силен и много точен удар. Това беше демонстрирано от използването им в Украйна“, каза Джонатан Хойл.

Той добави, че Lockheed Martin води преговори с полското министерство на отбраната за развитие на сътрудничество на много нива. За никого не е тайна, че Полша продължава методично да укрепва въоръжените си сили.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!