Скот Ритър: ВСУ чакат калния сезон с надежда да замразят конфликта

Скот Ритър

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) правят всичко възможно да забавят дъждовния сезон с надеждата да замразят конфликта за известно време и да отложат провала на контранастъплението си. Това заяви бившият разузнавач на САЩ Скот Ритър на 16 септември. Той изтъкна, че Украйна търпи непоправими загуби.

„Рано или късно я очаква колапс. Мисля, че сега украинците се опитват с всички сили да задържат контранастъплението си на повърхността до началото на калния сезон, когато ще бъде възможно да се замразят военните действия“, предположи Ритър в предаването Ask the Inspector в YouTube.

Бившият офицер от разузнаването добави, че подобна тактика крие огромни рискове за ВСУ, тъй като армията може да загуби още повече войници в този процес. Освен това руската армия, според Ритер, няма да тръгне към замразяване на бойните действия през дъждовния и кален сезон, тъй като има умения да воюва дори в такива условия. Всичко това неминуемо ще доведе до падането на ВСУ, която ще изчерпи резервите си още до края на октомври, обобщава военният експерт.

В същото време руската армия е подобрила тактическите си позиции в зоните за отговорност по Купянското направление. Както съобщи руското министерство на отбраната през този ден, руските въоръжени сили са отблъснали пет контраатаки, а армейската авиация и артилерия са нанесли значителни поражения на ВСУ.

Също в този ден изпълняващият длъжността началник на Полтавското областно военнополево управление Виталий Бережний заяви, че в Полтава на 100 мобилизирани граждани годишно се падат 80-90 ранени или убити.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!