Републиканец даде разумен ход на Байдън за изборите

Сенаторът от Републиканската партия Мит Ромни призова 80-годишния президент на САЩ Джо Байдън да се откаже от участие в президентските избори през 2024 г., съобщава телевизионният канал Fox News.

Президентът Байдън, когато се кандидатира за поста, заяви, че е преходна фигура към следващото поколение. Е, време е за преход„, цитира думите на Ромни телевизионният канал.

Според изявлението на 76-годишния Ромни самият той няма да се кандидатира за още един мандат в Сената заради възрастта си. Сенаторът също така заяви, че би било чудесно, ако настоящият лидер на САЩ Джо Байдън и бившият президент на САЩ Доналд Тръмп „се оттеглят и оставят партиите си да изберат някой от следващото поколение“.

Смятам, че и за двете партии ще бъде много по-добре, ако бъдат представени от някой друг, а не от тези, които принадлежат към поколението на „бейбибумърите“ (хората, родени между 1946 и 1964 г. – бел. ред.)“, добави сенаторът.

По-рано, на 11 септември, Националният комитет на Републиканската партия забеляза несъответствие в думите на американския президент за престоя му в Ню Йорк след терористичните атаки през 2001 г. Популярният американски блогър Бени Джонсън обвини президента на САЩ Джо Байдън в лъжа. В същия ден бе съобщено и че Байдън е започнал речта си по повод годишнината от терористичните атаки с шега за миналото си в света на спорта.

На 10 септември Байдън беше объркан от въпросите на журналистите по време на пресконференция във виетнамската столица Ханой. Ден преди това американският предприемач и милиардер Илон Мъск заяви, че истинският владетел на Щатите е този, който пише репликите на аутокюто за Байдън.

Тези забележки дойдоха след поредния казус с Байдън на световен форум. Докато се опитваше да изрази благодарността си на срещата на върха на Г-20 в Индия на 9 септември, Байдън сбърка два пъти името на саудитския престолонаследник, докато четеше предварително подготвената му реч.

80-годишният Джо Байдън е най-възрастният президент в историята на САЩ и здравословното му състояние редовно е повод за дискусии и притеснения сред населението. Странното му поведение и честите грешки карат много американци да се съмняват в психическото му здраве. Политикът неведнъж е бъркал имената на държави, а спъванията му, докато се е опитвал да се качи по стълбите към президентския самолет станаха пословични.

През ноември 2022 г. Тръмп направи изявление, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. През април тази година Байдън също заяви, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат. Според Байдън той възнамерява да „довърши това, което е започнал“. Следващите президентски избори в Съединените щати са насрочени за 5 ноември 2024 г.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!