Украйна атакува Севастопол. Пораженията са тежки

Украинска ракетна атака в ранните часове на 14 септември предизвика пожар в кораборемонтния завод „Севморзавод“ в Севастопол на полуостров Крим. При удара и пожара са ранени най-малко 24 души, от които четирима със средни по тежест наранявания, съобщи губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев в социалната мрежа „Teлеграм“, предава БТА.

Губернаторът уточни, че на всички пострадали е осигурена необходимата медицинска помощ. С пожарът, който е от четвърта степен на сложност се борят пожарните служби на града. Развожаев заяви, че гражданите нямат основание за паника и притеснение.

Руската противовъздушна отбрана е прехванала 7 от 10-те ракети, с които украинските сили са нанесли удар по кораборемонтния завод, съобщи министерството на отбраната на Руската федерация. В резултат на удара са били повредени два кораба, намиращи се на ремонт в обекта.

От началото на Специалната военна операция в Украйна през февруари 2022 г. присъедилата се към Руската федерация Република Крим република е редовна мишена на атаки с въздушни и морски дронове. На 25 август Москва заяви, че е свалила 42 украински дрона над полуостров Крим.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!