Ким Чен Ун освен с Владимир Путин ще се срещне и със Сергей Шойгу

Сергей Шойгу, докато беше военен министър на Русия и Ким Чен Ун

Губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко съобщи, че заедно с министъра на природните ресурси Александър Козлов е провел разговори с лидера на Корейската народно-демократична република Ким Чен Ун след пристигането му в Русия във вторник, 12 септември, предаде „Известия“.

След тържествената церемония на срещата веднага проведохме съвместни преговори с Ким Чен Ун и министъра на природните ресурси и екологията на Руската Федерация Александър Козлов„, написа Кожемяко в своя канал в социалната мрежа „Телеграм“.

Губернаторът отбеляза, че Приморският край има „дългогодишни отношения със съседите и големи перспективи за сътрудничество в селското стопанство, строителството, туризма и други области„.

По думите на ръководителя на региона, визитата на Ким Чен Ун е добро послание „за най-активно развитие на широките връзки и установяване на контакти с колегите от Северна Корея„.

За пристигането в Русия на севернокорейския лидер министърът на природните ресурси на Русия съобщи по-рано през деня. По думите на министъра, срещата му с лидера на Северна Корея се е състояла в Приморския край на моста над река Туманная (Тумъндзян). Той отбеляза, че Москва и Пхенян са „близки приятели вече 75 години и през всичките тези години се подкрепят и помагат един на друг не само като съседи, но и като най-близки съратници“.

Във вторник вечерта се проведе официална вечеря в чест на Ким Чен Ун. Срещата между севернокорейският лидер и руският президент Владимир Путин ще се състои на 13 септември. На нея ще бъдат обсъдени въпросите на двустранното сътрудничество, ситуацията в региона, както и международния дневен ред. Пресконференция за резултатите от срещата не се планира.

Официалният говорител на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че в преговорите между руския и севернокорейския лидери ще вземе участие и министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!